Pixelpoeten
fotografi

Hauketo

Dokumentar

Hauketo – et strøk i Søndre Nordstrand bydel i Oslo. Strøket ligger trygt mellom Ljanselva i nord, Ljanskollen i vest og Prinsdal i sør. Litt i skyggen av det mer berømte Holmlia. Hauketo ligger tett inntil både sjø og skog, og det er dermed kort vei til muligheter for både bading og sopplukking.

Flere ganger i timen går det tog og buss til Oslo sentrum. Det tar 13 minutter med tog eller 25 minutter med buss – sånn omtrent.

Bebyggelsen er en lett blanding av boligblokker, rekkehus og eneboliger. Her er det store hager med frukttrær og små altaner med tørre sommerblomster. Det er kort vei til gård med stall og hester, og til en moské.

Er Hauketo som et hvilket som helst strøk i en hvilken som helst bydel i en hvilken som helst by? Dette er et langtidsprosjekt der mitt mål er å se på mitt strøk, mitt nabolag, med fotografiske øyne. Rusle sakte blant hekker og bygninger, og ta bilder av det som fanger meg i øyeblikket. Jeg vil se om det skjuler seg noe mer her enn det jeg uklart ser når jeg stresser til toget for å komme inn til sentrum.